Eerste plannen Hazelaarplein

Publicatiedatum: 12-09-2019

LEKSTEDEwonen en de gemeente hebben plannen gemaakt voor de bouw van woningen op Hazelaarplein, het terrein waar eerst De Stadshof en Basisschool Tijl Uilenspiegel stonden. De eerste plannen voor nieuwbouw heeft LEKSTEDEwonen 11 september gepresenteerd aan omwonenden en geïnteresseerden. De opkomst was hoog, want velen waren benieuwd naar de eerste plannen. Wij hebben veel reacties, vragen en suggesties ontvangen en nemen deze mee in de verdere planvorming.

Hazelaarplein

Het gebied Hazelaarplein in Vianen ligt tussen de Lekdijk, Burgstraat en Hazelaarstraat en is beschikbaar gekomen voor herontwikkeling. LEKSTEDEwonen wil op deze locatie graag verschillende typen woningen bouwen, zoals kleinere appartementen voor starters, maisonnettes voor gezinnen en appartementen die zowel voor kleine huishouders als ouderen geschikt zijn. We willen minimaal 115 woningen realiseren in zowel de sociale huur en vrije sector huur. Voor beide doelgroepen is de vraag naar woonruimte erg groot. Door voor deze doelgroepen nieuwbouw te realiseren willen we een bijdrage leveren aan de grote vraag.

Eerste plannen

In opdracht van LEKSTEDEwonen is door SVP Architectuur & Stedenbouw een plan gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met de stedenbouwkundige randvoorwaarden die de gemeente Vijfheerenlanden heeft meegegeven. Tijdens de inloopbijeenkomst waren de eerste plannen en impressies voor Hazelaarplein te zien. Medewerkers van de gemeente waren ook aanwezig om uitleg te geven over het proces en de te volgen procedure om de plannen mogelijk te maken. De opkomst was hoog en de vele aanwezigen konden reageren op de eerste plannen, vragen stellen, suggesties meegeven en vooral hun mening geven. LEKSTEDEwonen was benieuwd naar deze reacties en heeft hierover veel goede gesprekken gevoerd. 

Verdere planvorming

De uitkomsten van deze inloopbijeenkomst nemen wij mee in de verdere planvorming. Met de gemeente wordt het vervolg afgestemd en gaat LEKSTEDEwonen de plannen verder uitwerken, zoals ook de getoonde Artist Impressions. Op dit moment zijn er nog geen plattegronden of huurprijzen bekend. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen, kunnen zich inschrijven voor de Nieuwsbrief Hazelaarplein Vianen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden