Bouwen voor zorg: 'De Weijer' in Bunnik

Publicatiedatum: 24-06-2019

Locoburgemeester Erika Spil heeft op 18 juni de nieuwe naam onthuld voor de woonzorglocatie aan de Laan van Broekhuijzen in Bunnik. Het gebouw van LEKSTEDEwonen, waar QuaRijn de zorg gaat leveren, krijgt de naam 'De Weijer'. De jury vond dat deze naam een duidelijke link heeft naar de gemeente Bunnik. Voor de zomer van 2020 biedt 'De Weijer' een thuis voor mensen met dementie en ouderen met een zorgvraag.
FOTO: Gerben van Ballegooijen (LEKSTEDEwonen), Erika Spil (Locoburgemeester), Renate van den Dool (winnaar), Michiel Moes (QuaRijn) en Cecille van de Stegge (Stichting Vitaal Kleinschalig Wonen) 

De Weijer

De naam ‘De Weijer’ is bedacht en ingezonden door QuaRijn vrijwilligster Renate van den Dool. “De naam kan ouderen en mensen met dementie helpen omdat het refereert aan oud burgemeester Weijer en de Burgemeester Weijerstraat in Bunnik. De naam Weijer betekent ‘strijd’.”
Wethouder/Locoburgemeester Spil benadrukte het belang van het woonzorggebouw voor de gemeente: voor zelfstandig wonen, maar vooral ook voor mensen met dementie of een lichamelijke zorgvraag. Hierbij is zo goed mogelijk rekening gehouden met ieders belangen en ideeën.
Stichting Vitaal Kleinschalig Wonen zet zich al heel lang in om kleinschalig wonen in Bunnik voor mensen met dementie te realiseren. Het kleinschalige woonzorgcentrum biedt straks een thuis voor mensen met dementie (14 studio’s) of een somatische hulpvraag en aan ouderen met een zorgvraag (16 appartementen voor zelfstandig wonen).

Op de hoogte blijven?

Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij QuaRijn en LEKSTEDEwonen. Kijk op www.quarijn.nl voor de mogelijkheden van wonen, welzijn en zorg.Wilt u ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor onze Nieuwsbrief De Weijer (Bunnik).

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden